• Els participants s’han incorporat de nou a l’aula de formació d’este Programa, l’objectiu del qual és ajudar-los a creure en ells mateixos i en les seues possibilitats

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Sueca ha représ dilluns el Programa “Jove Oportunitat”, JOOP, el qual va haver de suspendre’s temporalment davant l’inici de l’estat d’alarma. Els 15 joves participants en esta edició, que es va iniciar el mes de gener passat, han tornat hui a les aules per a beneficiar-se de la formació d’este Programa, organitzat per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), l’objectiu del qual consisteix en la realització d’accions de motivació i orientació per a joves d’entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis.

Durant el confinament, els joves han pogut continuar formant-se mitjançant sessions online que han seguit des de les seues cases. Ara, la formació s’ha représ en la fase 2 de la desescalada, en permetre-ho les dependències municipals, i davant la proximitat de les dates d’exàmens per a l’accés als mòduls.

“Des de l’IVAJ s’ha decidit que els alumnes i alumnes d’este Programa tornaren a les aules, per descomptat proveïts dels equips de protecció personal i respectant totes les mesures de seguretat. Les instal·lacions, així com el nombre de participants, permetien la continuació d’esta formació, i des de l’Ajuntament estem molt satisfets que siga així, ja que resulta de gran importància per al futur d’estos joves en servir-los d’ajuda i motivació per a accedir a una formació acadèmica i professional de cara a la seua incorporació laboral”, ha explicat la regidora de Joventut, Gema Navarro.

El programa es desenvolupa a través de sessions oferides per una coach, en les quals es pretén que els assistents es deslliuren de les etiquetes imposades per altres persones i descobrisquen què volen fer amb el seu futur, entre altres objectius. “En definitiva, el que es pretén és que els nostres joves aprenguen a creure en ells mateixos i a prendre les regnes de la seua pròpia vida, des d’un treball que potencie la seua motivació personal”, ha assenyalat Navarro.

Ajuntament de Sueca