• El consistori adopta esta decisió per prudència i seguretat davant l’actual crisi sanitària i evitar grans aglomeracions

L’Ajuntament de Cullera ha decidit suspendre enguany la celebració de la Nit de Sant Joan en totes les platges de la ciutat. Una mesura que ha estat aprovada este migdia en junta de govern local i que ha estat presa per motius de seguretat davant la pandèmia de la Covid-19 i per evitar grans aglomeracions que podrien arribar a ser incontrolables.

L’alcalde de la ciutat, Jordi Mayor, ha explicat que s’ha pres la decisió per prudència i responsabilitat davant l’actual crisi sanitària. «Cullera és una de les ciutats costaneres que més gent concentra en nits com estes i ens seria impossible fer complir les normes de distanciament social i garantir la seguretat sanitària que requerix un moment com este», ha expressat Mayor.

«El que importa ara és protegir la ciutadania i el turisme i per tant hem d’evitar estes festes massives on no podem assegurar la seua protecció», ha manifestat la màxima autoritat local.

Per tal de controlar l’accés a les platges, hi haurà un dispositiu especial de la Policia Local que vigilarà que es complix esta prohibició a les platges així com de l’encesa de fogueres durant la nit.

La localitat de Cullera és una de les platges amb més extensió costanera amb més de 15 quilòmetres de costa. Gran part d’elles es concentren en zones urbanes i altres, com la del Dosser i la del Mareny, formen part del Parc Natural de l’Albufera.

A més, el municipi atrau anualment milers de persones que acudixen a les seues platges per a gaudir de la Nit de Sant Joan. Una festa on habitualment es produixen grans concentracions de persones en una de les nits més llargues i ambientades de l’any i que, a més a més, té un evident caràcter festiu que dona la benvinguda a l’estiu.

Este fet impossibilita que l’Ajuntament puga fer complir les actuals normes de prevenció sanitària que s’han imposat per a l’ús de les platges. Mesures com el distanciament social i interpersonal o la distància entre para-sols, entre d’altres.

L’Ajuntament ha informat que es mostrarà contundent en l’aplicació de les prohibicions en esta nit, tot i que Cullera ja té experiència en este tipus de mesures perquè en els darrers anys el consistori ja havia prohibit l’accés a les platges naturals per tal de protegir-les de les agressions ambientals que ocasionalment havien patit en el passat com a conseqüència del descontrol dels assistents a esta festa.

Ajuntament de Cullera